Bergerslag
De Echte Bakker

Staphorster Molenbrood

Dagvers gebakken in eigen bakkerij, diverse soorten oer-Hollands brood, bereid met meel van de "Sterrenbergmolen" uit Nijeveen en de plaatselijke molen "De Leijen" hier uit Staphorst. Het meel dat wij hiervoor gebruiken is het echte volkorenmeel, dus de volle korrel met al z'n voedingsstoffen, gezonder kan bijna niet. Ook gebruiken wij het oer-Hollandse biodesemcultuur in plaats van gist. Wij geven u graag enige uitleg over onze broden, welke granen ze bevatten, en de voedingswaarde van deze granen. Lees hier meer over onze broden.

Staphorster Molenbrood in 8 verschillende uitvoeringen

• Staphorster Witte
een heerlijk wit brood, bereid met witte bloem.
• Staphorster Fijn Volkoren
een lekker fijn tarwebrood, bereid met fijn gemalen volkorenmeel.
• Staphorster Grof Volkoren
zeer smaakvol brood, met gebroken tarwe, rogge en volkorenmeel
• Staphorster Meergranen
een donkerbruin, zadenrijk brood bereid met volkorenmeel, zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, speltmeel en de oergranen quinoa en amarant (rijk aan ijzer, calcium en eiwit).
• Staphorster Dubbeldonker
een heel donker zadenrijk brood met o.a. volkorenmeel, gepofte tarwe, zonnebloempitten, lijnzaad, maïs, gierst en havervlokken.
• Staphorster Spelt
bereid met 100 % spelt, een heel zuiver oergraan, welke heel rijk is aan vitamine B.
• Staphorster Rogge
een heerlijke broodspecialiteit op basis van roggemeel en roggekorrels. Staphorster rogge heeft een uniek aroma en een frisse smaak. Daarnaast is het zeer voedzaam en zeer rijk aan voedingsvezels en ijzer.
• Staphorster Stok
een superlekkere variatie op het welbekende stokbrood, iets kleiner, maar veel smaakvoller, ook bereid met desem, lijkt wel op de Zwitserse draaibaguette. Een onbetwiste aanrader bij salade, barbecue of anders feestelijk tafelen / genieten.

 

Ook hebben wij een aantal speciale broden, alleen in het weekend of op bestelling.

• De Woeste Knoest
Dit is een uniek donker meergranen brood, boordevol granen en zaden. De woeste knoest bevat o.a. pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten. Ook bevat het product een beetje cacao, maar bijzonder is het gepofte speltgraan wat erin zit, dit geeft het product een heerlijke bite en daarnaast is het rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. De woeste knoest is een echt mannenbrood, door de grote hoeveelheid pompoenpitten, wat goed is voor de prostaat.
• Rustiek Toscaans
een subliem lekker Italiaans-achtig brood met een vulling van pomodoritomaat, en Parmazaanse kaasschilfers. Gewoon een beetje boter erop of een lekkere formagio of pomodori- tapenade en smullen maar.
• Rustiek Mais
lekker wat anders, niet bereid met volkorenmeel, maar met maïsmeel, hierdoor een gele kleur en een beetje zoete smaak, lekker anders.
• Staphorster Verwennerij
een superlekker broodjes, bereid met volkorenmeel met als toevoeging stukjes ananas, papaja, kokos, appel cashewnoten en walnoten. Een gezond (volkorenmeel, lijnzaad, zonnebloempitten en sojaschroot), maar boven lekkere verwennerij door de vele zoete vruchten en noten, dit is tropisch genieten , uit Staphorst. Dit broodje is ook verkrijgbaar als kleinbroodje en heet dan fruitmeisje

Bergerslag, De Echte Bakker

Ebbinge Wubbenlaan 5
7951 AA Staphorst
0522-462047
0522-464024
maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 21:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten