Bergerslag
De Echte Bakker

Staphorster Molenbroden

Dagvers gebakken in eigen bakkerij, diverse soorten oer-hollands brood, bereid met meel van de "Sterrenbergmolen" uit Nijeveen en de plaatselijke molen "De Leijen" hier uit Staphorst. Het meel dat wij hiervoor gebruiken is het echte volkorenmeel, dus de volle korrel met al z'n voedingsstoffen.  Gezonder kan het bijna niet. Ook gebruiken wij het oer-Hollandse bio-desemcultuur in plaats van gist. Graag vertellen wij u hieronder meer over deze bijzonder lekkere broden. Welk soort graan we gebruiken en welke voedingswaarden ze bevatten.

Veel van deze broden liggen dagelijks in onze winkel. Maar om teleurstelling te voorkomen, raden wij u aan de broden te bestellen. Dit kan 24 uur per dag via onze webshop.

Mocht u nog vragen hebben? Vraag het ons gerust!

Staphorster witte

Staphorster witte

Een heerlijk wit brood, bereid met echte witte bloem.

Staphorster fijn volkoren

Staphorster fijn volkoren

Een lekker fijn tarwebrood, bereid met fijn gemalen volkorenmeel.

Staphorster grof volkoren

Staphorster grof volkoren

Zeer smaakvol brood met gebroken tarwe, rogge en volkorenmeel.

Staphorster meergranen

Staphorster meergranen

Een donkerbruin, zadenrijk brood bereid met volkorenmeel, zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, speltmeel en de oergranen quinoa en amarant (rijk aan calcium, ijzer en eiwit).

Staphorster dubbeldonker

Staphorster dubbeldonker

Een heel donker, zadenrijk brood met o.a. volkorenmeel, gepofte tarwe, zonnebloempitten, lijnzaad, mais, gerst en havervlokken.

Staphorster maisstoete

Staphorster maisstoete

Een brood bereid met Hollands maismeel i.p.v. volkorenmeel. Vandaar de gele kleur en de wat zoetere smaak.

Staphorster verwennerij

Staphorster verwennerij

Een superlekker broodje, bereid met volkorenmeel en als toevoeging stukjes ananas, papaja, kokos, appel, cashewnoten en walnoten. Een gezond, maar bovenal lekkere verwennerij door de vele zoete vruchten en noten. Tropisch genieten en dat uit Staphorst!

Staphorster vitaal

Staphorster vitaal

Een eerlijk en heerlijk Staphorster molenbrood, vezelrijk en boordevol lekkere en gezonde granen en zaden, die vele gezondheidsvoordelen opleveren waardoor je lichaam lekker vitaal blijft of wordt!

Staphorster oerstoete

Staphorster oerstoete

Een heerlijke stoete bereid met oergranen zoals spelt en quinoa-tarwe. Bereid op de ouderwetse wijze, dat wil zeggen minimaal 1 dag rijpen en gebakken op de vloer.

Staphorster blonde

Staphorster blonde

Woesteknoest

Woeste Knoeste

Een uniek donker meergranenstoete, boordevol granen en zaden. Dit brood bevat o.a. pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en een vleugje cacao. Een bijzonder ingrediënt is de gepofte spelgraan. Dit zorgt voor een bite en is rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. De Woeste Knoest is een echt mannenbrood, door de grote hoeveelheid pompoenpitten, wat goed is voor de prostaat.

Desembroodpuurwit

Desembrood - Puur wit

De witte variant onder desembroden. Ons desembrood wordt bereid van volkorenmeel, zout, water, desem en heel veel tijd. 24 uur is dit brood(deeg) onderweg, voordat het als broodje uit de oven komt. Met zoveel liefde en tijd moet dit héérlijk zijn!

Desemmeergranen

Desembrood - Meergranen

Meergranenbrood gemaakt van een desem & gist combinatie. Eigenlijk gewoon een brood van formaat verstopt in deze grote bol met die specifieke desemsmaak.

Desembroodgevuld

Desembrood - Gevuld

Nederlands kampioen 2017, ons winnende brood! Gevuld met cranberry's, walnoot, krenten en rozijnen. Volgens de keurmeesters werd ons brood gekenmerkt door de fijne smaak, aroma en perfecte kruim. De smaak was tongstrelend...

Bergerslag, De Echte Bakker

Ebbinge Wubbenlaan 5
7951 AA Staphorst
0522-462047
0522-464024
maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten